Verbindende communicatie in gesprek met ouders

Info

Inhoud

Communiceren, samen leven, samen werken… loopt niet altijd van een leien dakje. Té vaak spreken we onze verwachtingen niet uit en beluisteren we de noden van anderen onvoldoende. De inzichten van M. B. Rosenberg zullen verhelderend zijn, waarbij het model heel praktische inzichten geeft. Wanneer mensen leren en oefenen in verbindend communiceren, is de basis gelegd voor een klimaat waarin begrip, SAMEN, vertrouwen en voldoening centraal staan.

Tijdens deze sessie gaan we vooral aan de slag met communicatie met ouders en hoe je hen benaderd.

Wat mag je verwachten van deze vorming?
Tijdens deze vorming ga je aan de slag met de methodiek van Verbindende Communicatie om sterke relaties met ouders aan te gaan. Als je vanuit een respectvolle houding in gesprek gaat met ouders over de prestaties, het gedrag, de groei, … van hun kinderen, zul je ervaren dat je een bondgenootschap aangaat met de ouders. Het gaat niet langer over op het matje roepen of hen te wijzen op hun verantwoordelijkheden of je te verantwoorden voor genomen beslissingen. Op het moment dat je oordelen achterwege laat, ontstaat er ruimte om te praten over diegene waar het echt over gaat: de leerling. Op een verbindende manier communiceren met ouders, schept nieuwe groeikansen voor je leerlingen.

Er kunnen maximum 20 deelnemers per sessie aansluiten.

Lukt deze dag niet of is de sessie volzet? Vul dan zeker ook het inschrijvingsformulier in. Op deze manier krijgen we ook zicht op de vraag naar opleidingen en kunnen we deze sessie misschien later nogmaals organiseren.

Praktisch

19-03-2024
09:00
16:00
Iedereen (max. 20 deelnemers)
Algemene diensten, GO! scholengroep Inspira
65€ (De financiering gebeurt via interne facturatie van de SGR.)
Sarah De Backer - En Route

Om je te registreren, volg volgende link https://forms.gle/CYYSdpPGNgak6D1u7 →

Inspireer Professionaliseer Innoveer

Adres

Kaaskerkestraat 22 bus 2
8600 Diksmuide

Contacteer ons

051 92 00 33
expert@inspirascholen.be

nl_BENederlands (België)