Strip

Doelgroep:

Heb je zin om een spannende fotostrip te maken? Dat is een verhaal dat we vertellen met foto’s in plaats van met woorden. Maar het wordt nog leuker, want we gaan er een geheim in verstoppen!

Om te beginnen, bedenken we samen een verhaal. We zetten dit in kleine kadertjes, dat noemen we een storyboard. We denken na over wat er allemaal gaat gebeuren in ons verhaal en maken daar tekeningetjes van. Daarna gaan we bepalen in welke volgorde de foto’s moeten staan om het verhaal spannend te maken. Misschien beginnen we rustig en wordt het steeds spannender?

Als we weten welke foto’s we nodig hebben, gaan we die maken. We zetten de camera neer en jij mag de foto maken. Misschien is het handig om te bedenken wat er precies op de foto moet komen voordat we gaan fotograferen.

Als we alle foto’s hebben gemaakt, mogen we er tekstballonnen aan toevoegen. Dat zijn die bubbels waar tekst in staat. Hiermee kunnen we vertellen wat er op de foto gebeurt. We kunnen ook een geheime boodschap verwerken in het verhaal. Die is alleen te vinden als je goed oplet en goed leest.

Als alles af is, hebben we een super leuke fotostrip gemaakt met een spannend verhaal en een geheim!

Lesdoelen:

  • Een volgorde bepalen met foto’s en die te verwerken in een fotostrip
  • de structuur van ene verhaal in gedachten te houden tijdens de fotoopnames
  • Via hints en clues in een fotostrip de spanning te versterken
nl_BENederlands (België)