Cyberpesten

Doelgroep:

Cyberpesten is wanneer iemand vervelende dingen zegt of doet op het internet om iemand anders pijn te doen of lastig te vallen. Het kan gebeuren via berichtjes, op sociale media, in online games of zelfs via e-mail. Het kan bijvoorbeeld gaan om gemene opmerkingen, bedreigingen, roddels verspreiden, iemand uitsluiten of foto’s of video’s delen zonder toestemming om iemand belachelijk te maken.

Het probleem met cyberpesten is dat het voor de persoon die gepest wordt, moeilijk kan zijn om eraan te ontsnappen. Het kan overal gebeuren, zelfs thuis, en het kan de hele dag doorgaan omdat de daders vaak anoniem blijven. Dit kan iemand erg verdrietig, boos, bang of eenzaam maken.

Cyberpesten is absoluut niet acceptabel en het is belangrijk om te weten dat het niet jouw schuld is als je gepest wordt. Het is cruciaal om er met een volwassene over te praten, zoals een ouder, leerkracht of vertrouwenspersoon, zodat zij je kunnen helpen. Samen kunnen we werken aan manieren om cyberpesten te stoppen en ervoor te zorgen dat het internet een veilige en leuke plek is voor iedereen.

nl_BENederlands (België)